[social size='small' style='light' type='twitter,facebook,dribbble']

Bra mat att ha hemma

Bra mat att ha hemma

Även om man inte behöver lämna hemmet under en kris kan det vara bra att vara lite förberedd. Det finns en hel del konserver och annan skafferimat som både är nyttig och som håller länge. En del av den kan man äta kall även om det kanske inte är lika gott. Men vad kan vara bra att ha i skafferiet?

Torrvaror

De allra flesta torrvaror har en mycket lång eller helt obegränsad hållbarhetstid. Makaroner, ris, socker, mjöl och liknande håller i stort sett hur lång tid som helst. Makaroner är dessutom en sådan sak som är extremt enkelt att tillaga, även om man behöver koka dem över en öppen eld. De mättar snabbt och tar inte så mycket plats i skafferiet.

Konserver och frystorkat

Det är också bra att ha olika konserver hemma. Konserver håller i normala fall i ett par år och många av dem kan ätas utan tillagning. Vita bönor i tomatsås, köttfärssås, köttbullar i sås, fiskbullar med mera är sådant som går att ha till det mesta. Dessutom brukar både vuxna och barn gilla maten. Det krävs inte heller vatten för att tillaga maten. När det gäller frystorkad mat måste man ha någon typ av vätska att tillaga sakerna med.

dante