[social size='small' style='light' type='twitter,facebook,dribbble']

Om man måste lämna hemmet

Om man måste lämna hemmet

Det kan vara klokt att ha en packad krisväska hemma för både sig själv, sin familj och sina husdjur. Om man måste lämna hemmet tar man med sig väskan. I den bör det finnas mat, vatten och annat så att man i alla fall klarar sig i 72 timmar. Men vad är det klokt att ha i sin krisväska?

Bug out bag

I en krisväska, eller bug-out-bag som det också kallas, kan man behöva ha lite olika saker beroende på hur många man är i familjen. Om man är ensamstående bör man ha nödkakor och vatten så att man klarar sig i minst 72 timmar. Även konserverad mat, lite snacks och liknande kan vara bra. Värmeljus, tändstickor, toalettpapper, våtservetter och ett block samt en penna är också bra att ha med sig, liksom extra kläder, gärna en regnponcho och kanske en sovsäck och ett nödtält. En ficklampa samt en vevradio är också bra att ha. Hos Blå stjärnan kan man också finna en förteckning över vad som är bra att ha i en krisväska för både människor och husdjur.

Välja rätt väska

När det gäller en bug-out-bag bör man tänka på att vatten, mat och liknande väger en hel del. Det är inte säkert att man bara kan ta med sig väskan till bilen och sedan åka utan man kan behöva vandra en bit. Då gäller det att man har rätt typ av väska. Det kan vara klokt att välja en ryggsäck som är stabil och som kan anpassas efter den som ska bära. På så sätt kan man turas om att bära olika former av packning om man är flera.

dante