[social size='small' style='light' type='twitter,facebook,dribbble']

Allvarligare skador

Allvarligare skador

I sitt eget hem ska man känna sig säker. Men då och då kan det faktiskt ske att man skadar sig allvarligt i hemmet. Det kan handla om att man trampar snett, ramlar ner för en trappa, halkar ute eller blir biten av ett husdjur. En skada kan ses som mer eller mindre allvarlig beroende på vem som drabbas, personens smärttröskel med mera. Men hur ska man göra om man drabbas av en skada?

Att trampa snett

Om man trampar snett kan man stuka foten eller rent av bryta fotleden. En stukad fot är sällan allvarligt och det är inget man behöver ringa till SOS om. Är det däremot så att man inte alls kan gå på foten, om den svullnar upp eller bli blå kan det vara en spricka eller ett benbrott. En stukning kan göra nog så ont men det räcker ofta med att linda om foten och att ta smärtstillande ett par dagar.

Fallskador

Om man håller på och arbetar hemma kan det hända att man klättrar på stegar, står på stolar och kanske bär på en hel del saker. Då kan det hända att man ramlar ner. Det kan handla om att man tappar balansen eller om att man faller av andra anledningar.

Djurbett

Om man har hund, katt eller andra husdjur kan man riskera att bli biten av dem. Bettet kan komma av flera olika anledningar men ofta är det inte för att djuret vill illa. Det kanske har ont, eller bara vill försvara sig. Man bör alltid ta djurbett på allvar. Kattbett och hundbett som sitter nära en led, till exempel i handen bör alltid behandlas med antibiotika. Annars kan riktigt elaka infektioner uppstå.

dante