[social size='small' style='light' type='twitter,facebook,dribbble']

Vad är en “bug-out bag”?

Vad är en “bug-out bag”?

En “bug-out bag”, eller “go bag” som de ibland också kallas, är en väska som du ska ha färdigpackad med det allra nödvändigaste som du behöver för att överleva. Poängen är att du ska ha en väska med det viktigaste redo om det skulle vara så att du med kort varsel skulle behöva lämna hemmet.

En bug-out bag är bra att ha, en annan sak som är bra är att njuta av livets bekvämligheter så länge allt funkar som det ska. Hos Rörfokus hittar du allt som behövs för att ge ditt badrum en lyxig touch. Hos dem kan du till exempel investera i en fin takdusch, de har både lyxiga alternativ och budgetlösningar. Alla av samma höga kvalitet och med snabba leveranstider.

Vad ska du ha i en bug-out bag?

Enkelt uttryckt: bara det allra nödvändigaste. Exakt vad det innebär beror lite på årstid och klimat. De allra mest grundläggande sakerna är sådant som vatten och första hjälpen-kit. Utöver det kan det vara bra med ett stormkök, någonting som du kan göra upp eld med samt ett eller två ombyten av kläder. Det är ingen nackdel om du också packar ned ett tält och en sovsäck. Målet med en bug-out bag är att den ska innehålla tillräckligt med saker så att du ska kunna överleva utan hjälp i 48 eller 72 timmar.

dante