[social size='small' style='light' type='twitter,facebook,dribbble']

Inbrott

Inbrott

En fasansfull sak att drabbas av är ett inbrott i hemmet. Det behöver inte vara så att tjuvarna får med sig massor av saker utan bara otryggheten och vissheten av att någon varit inne i det egna hemmet och rotat är skrämmande. Ibland kan polisen få tag i tjuvarna men det går inte alltid. Men kan man förhindra inbrott och vad ska man göra om man drabbas?

Förhindra inbrott

Om man ska åka bort kan det vara klokt att se till att lite lampor hålls tända under dagen. Timers är alltid bra att ha. Det kan också vara klokt att tänka på att man hänger ut någon matta på vädring, och man kanske kan be någon ställa sin bil på garageuppfarten. Att ha någon som skottar eller sopar bort eventuell snö gör också att det ser ut som att någon är hemma. Dessutom skyddar ett inbrottslarm bra. Bara dekalerna kan skrämma iväg en del tjuvar.

Vad gör man om man drabbas?

Om man har drabbats av ett inbrott kan det kännas otryggt att vara ensam hemma. Kanske kan man be någon sova över eller så kanske någon bekant har en hund man kan låna. Det är alltid viktigt att kontakta polisen, oavsett om något stulits eller ej.

dante