[social size='small' style='light' type='twitter,facebook,dribbble']

Förebyggande åtgärder inför krig och nödsituation

Förebyggande åtgärder inför krig och nödsituation

Kriget i Ukraina och den ekonomiska krisen i Sverige har fått oss svenskar att tänka till. Vilka åtgärder behöver vi egentligen ta till för att se till att vi är så skyddade det går när kriget och krisen kommer? Frågan gäller inte bara privatpersoner utan också företag och organisationer.

Det är inte bara akuta nödsituationer, som en attack från främmande makt, som kan ställa till det i livet och vardagen. Olyckan kan vara framme betydligt oftare än så. Om det börjar brinna i dina företagslokaler eller om alla system slås ut är det en fördel om du har kontaktat presto.se och tagit del av deras skyddsprodukter. Prestos rådgivare är väl insatta i olika regelverk för diverse branscher och kan hjälpa dig som företagare att se till att du har en säker arbetsmiljö för såväl medarbetare som kunder. Prestos tekniker står redo att hjälpa dig med bland annat skyddsrum, brandlarm och första hjälpen-utrustning. Detta kan visa sig vara livsnödvändigt i händelse av krig.

Som privatperson kan du förbereda dig inför krig och nödsituationer genom att läsa på hos MSB – Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. Om du inte själv har tillgång till ett skyddsrum bör du genast prioritera att ta reda på vilka skyddsrum försvarsmakten har tillgängliga i din närhet samt hur många människor dessa rymmer. Se också till att du har en nödväska packad för dig och din familj med filtar, ficklampor, nödradio samt vatten och förnödenheter för ett par dagar. Du bör också vara beredd på att ha mat och vatten hemma för minst två veckor om landets infrastruktur slås ut. Fundera igenom vad du gör om du blir av med el och vatten. Hur ska du hålla dig varm och hur ska du laga mat? Omvärldssituationen och krigets sannolika möjlighet har krupit allt närmare. Har du inte vidtagit förebyggande åtgärder är det hög tid att göra det nu.

dante